Zespl Szkl Techniczno-Weterynaryjnych w Trzcianie k.Rzeszowa

Szkoła w rankingach

Kierunki kształcenia

Projekty i staże

 

Warsztaty: finger food dla młodzieży klas gastronomicznych

10 marca 2022 r. w naszej szkole odbyły się warsztaty kulinarne, podczas których uczniowie kształcący się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych mieli możliwość doskonalenia swoich umiejętności zawodowych.
Warsztaty- finger food, zrealizowane były w ramach projektu pn. „Droga do sukcesu. Szkoły Powiatu Rzeszowskiego bliżej rynku pracy.”

Miniaturowe dania określane mianem „finger food” to drobne zakąski. Do ich konsumpcji nie trzeba używać sztućców i, co istotne, można je jeść na jeden lub dwa kęsy. Zakąski typu finger food zyskują ogromną popularność zarówno na przyjęciach organizowanych w lokalach gastronomicznych, jak i w domach – ich przygotowanie nie jest czasochłonne, ładnie się prezentują na półmiskach i urozmaicają menu. Do grupy zakąsek finger food zaliczyć można tartinki, chipsy z tortilli z sosami, sakiewki z ciasta francuskiego czy włoskie crostini z różnego rodzaju pastami.
Podczas pracy pod okiem specjalisty uczniowie poznawali nie tylko nowe przepisy, ale także uczyli się pracy pod presją czasu.

Wszystkim uczestnikom warsztatów serdecznie dziękujemy i życzymy kulinarnych inspiracji.

Jolanta Halat

Zobacz więcej zdjęć - TUTAJ

 

 

Organ prowadzący

Wybierz język

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Dziennik elektroniczny

Wirtualny spacer

Na skróty