Zespl Szkl Techniczno-Weterynaryjnych w Trzcianie k.Rzeszowa

Szkoła w rankingach

Kierunki kształcenia

Projekty i staże

 

Zajęcia praktyczne uczniów I klasy TŻiUG

Uczniowie klasy I TŻiUG na zajęciach pracowni technologii gastronomicznej w dniach 29.04.2021 oraz 13.05.2021 poznali właściwości technologiczne jaj. Podczas sporządzania kotletów z jaj, sosów, mleczka waniliowego i karmelowego, uczniowie wykorzystali wiążące właściwości jaj.

Zaś na kolejnych zajęciach uczniowie wykonywali: majonez, sosy na bazie majonezu (sos remoulade, ravigotte, tatarski), musy owocowe oraz omlety - potrawy, w których wykorzystuje się emulgujące i spulchniające właściwości jaj.

Zdjęcia i opracowanie: mgr Kinga Szeliga

Zobacz więcej zdjęć - TUTAJ

Organ prowadzący

Wybierz język

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Dziennik elektroniczny

Wirtualny spacer

Na skróty