Szkoła w rankingach

Kierunki kształcenia

Projekty i staże

 

Zespół Szkół T-W na EKOGALI

Wszystko, co ekologiczne służy zdrowiu.
Co roku Związek Stowarzyszeń Podkarpacka Izba Rolnictwa Ekologicznego w Świlczy jest współorganizatorem imprezy promocyjno-handlowej i edukacyjnej, jednej z największych tego typu w Polsce, a nawet Europie Wschodniej.

W dn. 29 – 31 V 2015 r. w rzeszowskiej Hali „Podpromie” odbywała się już IX edycja Międzynarodowych Targów Produktów i Żywności Wysokiej  Jakości  EKOGALA 2015.
    Istotą  Targów jest nie tylko degustacja, popularyzacja, promocja, ogólnie mówiąc, zdrowej żywności, ale również  promocja Podkarpacia,  pokazania bogactwa kulinarnego  i kulturowego regionu.
Zespół Szkół Techniczno - Weterynaryjnych w Trzcianie, a zwłaszcza jego Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych od kilku lat, również podczas targów wykorzystuje swoją szansę  i  promuje się.
Zboża i kasze - to był  nadrzędny temat tegorocznej EKOGALI.
 Młodzież i nauczyciele, na zasadzie wolontariatu przez 3 dni obsługiwali zwiedzających i kupujących. Promowali szkołę i gminę. A co m.in. serwowali?
 Żywność ze zbóż i kaszy: ekologiczne ciasteczka owsiane, ciasteczka orkiszowe z owocami goi, roladę łososiowo – szpinakową oraz sałatkę piękności z miodem i płatkami owsianymi. Młodzież Technikum przygotowywała je pod kierunkiem nauczycielek przedmiotów zawodowych: Aleksandry Bieszczad-Ochał  i Agaty Paśko.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Informujemy, że uczennica  II kl. naszego Technikum Agata Potwora  w konkursie na prezentację multimedialną pt. ”Prozdrowotne walory produktów zbożowych” zdobyła drugą nagrodę.


Ludwika Oleksak

 

 

 

 

Organ prowadzący

Wybierz język

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Dziennik elektroniczny

Wirtualny spacer

Na skróty