Zapytanie ofertowe - wykonanie usługi szkoleniowej: kurs dekoracji ciast i tortów oraz kurs barmański
Dyrektor Zespołu Szkół Techniczno – Weterynaryjnych w Trzcianie zwraca się z prośbą o przedstawienie oferty cenowej na wykonanie usługi polegającej na przeprowadzeniu dwóch kursów: dekoracji ciast i tortów oraz kursu barmańskiego w ramach projektu pt. „Podkarpacie stawia na zawodowców”, współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet IX Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, Działanie 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolenia zawodowego.
I. ZAMAWIAJĄCY:
Zespół Szkół Techniczno – Weterynaryjnych
36-071 Trzciana 193
Tel /fax (17) 8514077
e-mail: zstw-trzciana@wp.pl
II. OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA:
Przedmiotem zamówienie jest usługa szkoleniowa, polegająca na prowadzeniu kursów gastronomicznych, która została podzielona na dwie części:
Część I: kurs dekoracji ciast i tortów, dla 2 grup w wymiarze 30 godzin dla każdej grupy liczącej 13 uczestników, łącznie 60 godzin i 26 uczestników.
Część II: kurs barmański dla 1 grupy w wymiarze 50 godzin dla grupy liczącej 14 uczestników.
Zajęcia odbywać się będą w godzinach popołudniowych w Zespole Szkół Techniczno – Weterynaryjnych w Trzcianie. Zamawiający dopuszcza możliwość prowadzeniu dwóch grup w tym samym terminie, każda grupa ma mieć jednego wykładowcę. Szczegółowy opis kursów znajduje się w załączniku nr 3 do zapytania ofertowego. Projekt umowy - Załącznik nr 4.
III. SPSOÓB PRZYGOTOWANIA OFERTY:
• Zgodnie z formularzem ofertowym stanowiącym załącznik nr 1 do zapytania ofertowego,
• oświadczenie – załącznik nr 2
• kopię zawiadomienia o wpisie do rejestru instytucji szkoleniowych
(dot. wniosku o wpis do rejestru instytucji szkoleniowych, stanowiącego załącznik do rozporządzenia Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 27 października 2004r. w sprawie rejestru instytucji szkoleniowych (Dz. U. Nr 235, poz. 2365 z późniejszymi zmianami, zawartymi w rozporządzeniu Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 15 grudnia
2010 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie rejestru instytucji szkoleniowych
(Dz. U. Nr 241, poz. 1620).
• Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert cząstkowych.
• Zamawiający będzie oceniał każdą część osobno i zastrzega sobie możliwość wyboru Wykonawcy poszczególnych części od różnych oferentów.
IV. MIEJSCE I TERMIN ZŁOŻENIA OFERTY:
Oferty należy złożyć do 13 marca 2015r. do godziny 15.00, osobiście, pocztą tradycyjną, faksem, pocztą elektroniczną, z opisem: Oferta – kursy gastronmiczne”. Oferta musi być sporządzona w języku polskim, posiadać datę sporządzenia i podpis oferenta.
Adres: Zespół Szkół Techniczno – Weterynaryjnych, 36-071 Trzciana 193, e-mail: zstw-trzciana@wp.pl
V. KRYTERAI WYBORU OFERTY:
Cena oferty (brutto) – znaczenia 100%. Cena za przeprowadzenie kursu obejmuje wszystkie koszty: dojazd na zajęcia, prowadzącego, pomoce do zajęć, koszt materiałów szkoleniowych dla wszystkich uczestników z danego kursu.
VI. SPOSÓB PUBLIKACJI ZAPYTANIA OFERTOWEGO:
a) na stronie internetowej Zespołu Szkół Techniczno – Weterynaryjnych w Trzcianie,
b) na tablicy ogłoszeń Zamawiającego,
c) zostanie skierowane do co najmniej trzech potencjalnych Zleceniobiorców.
VII. ROZTRZYGNIĘCIE POSTĘPOWANIA:
Postępowanie zostanie rozstrzygnięte do 16 marca 2015r. do godziny 15:00. O wynikach postępowania jego uczestnicy zostaną poinformowani drogą mailową. W tym samym czasie do podmiotu wybranego w wyniku rozstrzygnięcia postępowania zostanie skierowana umowa. Jeśli Zleceniobiorca, którego oferta została wybrana uchyla się od zawarcia umowy, Zleceniodawca może wybrać ofertę najkorzystniejszą spośród pozostałych ofert. Zamawiający zastrzega sobie prawo nierozstrzygnięcia zapytania bez podania przyczyny.
Odrzuceniu podlegają ofert, które:
a) nie spełniają wymagań merytorycznych,
b) są nie zgodne z przepisami prawa.
ZAŁĄCZNIKI:
a) Załącznik nr 1 – formularz ofertowy - TUTAJ
b) Załącznik nr 2 – oświadczenie o braku powiązań kapitałowych lub osobowych - TUTAJ
c) Załącznik nr 3 – szczegółowy opis przedmiotu zamówienia - TUTAJ
d) Załącznik nr 4 - wzór umowy - TUTAJ
e) Załącznik nr 5 – wzór umowy dotyczący powierzenia przetwarzania danych osobowych uczestników projektu - TUTAJ
Dyrektor
Zespołu Szkół
Techniczno – Weterynaryjnych
w Trzcianie