Zapytanie ofertowe - usługa cateringowa
Dyrektor Zespołu Szkół Techniczno-Weterynaryjnych w Trzcianie zaprasza do złożenia oferty cenowej na usługę cateringową, dla uczestników projektu pn. „Podkarpacie stawia na zawodowców”, współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet IX Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, Działanie 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolenia zawodowego.
I. ZAMAWIAJĄCY:
Zespół Szkół Techniczno – Weterynaryjnych
36-071 Trzciana 193
Tel /fax (17) 8514077
e-mail: zstw-trzciana@wp.pl
II. OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA:
1. Zamówienie dotyczy wykonania usługi cateringowej podczas szkoleń i zajęć w ramach projektu: „Podkarpacie stawia na zawodowców”. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej polegającej na przygotowaniu oraz dostarczeniu do wskazanej Sali ciepłego obiadu dla uczestników projektu.
Na usługę cateringową składa się :
-Obiad: Zestaw serwowany w trakcie przerwy dla jednej osoby, powinien zawierać minimum:
*ziemniaki lub zamiennie: ryż, makaron, kasza gryczana – mim 150 gramów,
*porcja mięsa: bez sosu 170 gramów lub sztuka mięsa z sosem 190 gramów, kotlet schabowy 100 gramów lub ryba bez panierki 150 gramów lub ryba z panierką 170 gramów, udziec z kurczaka 170 gramów lub kotlet mielony 150 gramów lub gulasz potrawka 200 gramów, filet drobiowy 150 gramów,
*surówka warzywna 100 gramów lub warzywa gotowane 150 gramów.
* zimne napoje: 250 ml soku na uczestnika.
Wariantowo danie typu: gołąbki, pierogi, krokiety – porcja min 300 gramów, plus zimny napój: 250 ml soku na uczestnika.
Posiłek dla każdego uczestnika powinien być podany na ciepło w pojemniku termoizolacyjnym, wyporcjowany z kompletem sztućców jednorazowych i serwetek.
W ramach zamówienia Wykonawca jest zobowiązany do świadczenia usługi cateringowej wyłącznie z produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m in. Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz.U. nr 171 poz. 1125 ze zm.)
Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli jakości posiłków przez wytypowanych pracowników Zamawiającego. W razie stwierdzenia wad w realizacji usługi, Zamawiający niezwłocznie poinformuje o ich zaistnieniu Wykonawcę. Wykonawca jest zobowiązany do usunięcia wad niezwłocznie po otrzymaniu zgłoszenia.
2. Planowana liczba obiadów opisanych w punkcie 1 w trakcje realizacji projektu wynosi 1472 szt:
4 grupy po 12 osób – 5 spotkań/grupa= 240 obiadów
4 grupy po 8 osób – 26 spotkań/grupa = 832 obiady
2 grupy po 8 osób – 25 spotkań/grupa = 400 obiadów
Zaplanowana liczba posiłków może ulec nieznacznej zmianie, ze względu na możliwość nieobecności uczestników/uczestniczek na zajęciach.
3. Termin i miejsce wykonania zadania:
*Szczegółowe terminy dostarczenia cateringu na zajęcia oraz liczba uczestników będzie ustalana z Wykonawcą z minimum 1 dniowym wyprzedzeniem przed zaplanowanymi zajęciami. Zajęcia będą odbywać się w grupach 8-12 osobowych, w zdecydowanej większości w dni robocze od poniedziałku do piątku.
Minimalna liczba porcji dostarczana dziennie 8 sztuk możliwe maksymalnie 48 porcji.
*Realizacja zamówienia będzie odbywać się cyklicznie przez cały rok szkolny 2014/2015, najwcześniej od 15.09.2014r.najpóźniej do 15.06.2015r.
*Zajęcia odbywać się będą w Zespole Szkół Techniczno – Weterynaryjnych w Trzcianie.
* Rozliczenie finansowe z Wykonawcą (za faktycznie przygotowane i dostarczone posiłki) będzie odbywało się po wydaniu usługi cateringowej oraz po wystawieniu faktury przez Wykonawcę, przelewem na wskazane konto bankowe, (np. raz w miesiącu lub tygodniu – do uzgodnienia).
III. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA OFERTY:
Zgodnie z formularzem ofertowym stanowiącym załącznik nr 1 do zapytania ofertowego. Oświadczenie oferenta o braku powiązań osobowych i kapitałowych (załącznik 2).
Do oferty należy dołączyć dokument formalny: Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert lub kopię ww. dokumentu poświadczoną za zgodność z oryginałem przez osoby/osobę uprawnioną do reprezentowania oferenta, uprawniające do świadczenia usług stanowiących przedmiot niniejszego zamówienia.
IV. MIEJSCE I TERMIN ZŁOŻENIA OFERTY:
Oferty należy złożyć do 3 września 2014r. do godziny 15.00, osobiście, pocztą tradycyjną, faksem, pocztą elektroniczną, z opisem: „Oferta – usługa cateringowa”. Oferta musi być sporządzona w języku polskim, posiadać datę sporządzenia i podpis oferenta. Oferty złożone po terminie wyżej wymienionym nie będą rozpatrywane.
Adres: Zespół Szkół Techniczno – Weterynaryjnych, 36-071 Trzciana 193, e-mail: zstw-trzciana@wp.pl, fax 178514077.
V. KRYTERIA WYBORU OFERTY:
Cena oferty (brutto) – znaczenia 100%.
VI. SPOSÓB PUBLIKACJI ZAPYTANIA OFERTOWEGO:
a) na stronie internetowej Zespołu Szkół Techniczno – Weterynaryjnych w Trzcianie,
b) na tablicy ogłoszeń Zamawiającego,
c) zostanie skierowane do co najmniej trzech potencjalnych Zleceniobiorców.
VII. ROZTRZYGNIĘCIE POSTĘPOWANIA:
Postępowanie zostanie rozstrzygnięte do 4 września 2014r. do godziny 15.00. O wynikach postępowania jego uczestnicy zostaną poinformowani niezwłocznie drogą mailową. W tym samym czasie do podmiotu wybranego w wyniku rozstrzygnięcia postępowania zostanie skierowana umowa. Jeśli Zleceniobiorca, którego oferta została wybrana uchyla się od zawarcia umowy, Zleceniodawca może wybrać ofertę najkorzystniejszą spośród pozostałych ofert.
Odrzuceniu podlegają ofert, które:
a) nie spełniają wymagań merytorycznych,
b) są nie zgodne z przepisami prawa.
ZAŁĄCZNIKI:
a) Załącznik nr 1 – formularz ofertowy - TUTAJ
b) Załącznik nr 2 – oświadczenie o braku powiązań kapitałowych lub osobowych - TUTAJ
Dyrektor
Zespołu Szkół
Techniczno – Weterynaryjnych
w Trzcianie