Kierunki kształcenia

Projekty i staże

 

Uczniowie TŻiUG w Hotelu Zimowit ⃰⃰⃰⃰ ⃰⃰⃰ ⃰ w Rzeszowie

Restauracje, wychodząc naprzeciw oczekiwaniom gości, kreują różnego rodzaju potrawy, które podkreślają naturalny smak oraz jakość stosowanych produktów. Uczniowie Zespołu Szkół Techniczno-Weterynaryjnych z kierunku: technik żywienia i usług gastronomicznych mogli się o tym przekonać na wycieczce do nowo-otwartej restauracji i zaplecza gastronomicznego hotelu Zimowit ⃰⃰⃰⃰ ⃰⃰⃰ ⃰  przy Al. Armii Krajowej w Rzeszowie.

Poznane techniki i metody konwekcyjno-parowe, souse-vide  i confit młodzież będzie mogła stosować, przygotowując tradycyjne potrawy kuchni polskiej i kuchni innych narodów. Nowe techniki kulinarne pozwalają uzyskać  niespotykaną dotąd teksturę, kruchość i soczystość potraw. Wycieczkę zorganizowała: mgr Marzena Borkowska

Organ prowadzący

Wybierz język

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Dziennik elektroniczny

Wirtualny spacer

Na skróty