Zespl Szkl Techniczno-Weterynaryjnych w Trzcianie k.Rzeszowa

Szkoła w rankingach

Kierunki kształcenia

Projekty i staże

 

My i Międzynarodowe Targi w Rzeszowie '2013

Zespół Szkół Techniczno -  Weterynaryjnych w Trzcianie  ma ostatnio powody do dumy i radości. Pełny nabór do klas pierwszych poszczególnych typów techników - to efekt nie tylko prowadzonej systematycznie akcji promocyjnej w gimnazjach na terenie Podkarpacia, ale renoma i autorytet absolwentów.

Niemałe znaczenie ma również współdziałanie ze środowiskiem bliższym i dalszym oraz otwartość społeczności szkolnej na współczesny świat i współpracę międzynarodową.

 Stąd bierze się udział  naszej młodzieży we wszelkiego rodzaju przedsięwzięciach, promocyjnych i biznesowych a także edukacyjnych.
 Okazją były więc doroczne Międzynarodowe Targi: Biznes – Żywność -  Medycyna  w Rzeszowie. Organizatorem ich było Przedsiębiorstwo Produkcyjno – Usługowo - Handlowe „Specjał” i Przedsię-biorstwo Zaopatrzenia  Lecznictwa” Cezal” Rzeszów. Patronat honorowy sprawował Wojewoda Podkarpacki, Marszałek Województwa Podkarpackiego Prezydent Miasta Rzeszowa, Okręgowa Izba Pielęgniarek i Położnych, Podkarpacka Okręgowa Izba Aptekarska, Ogólnopolski Przegląd Medyczny.
Miejscem targów była  Hala Sportowa  na Podpromiu, gdzie ponad 200 producentów i wystawców przygotowało  stoiska z towarami, sprzętem, literaturą fachową itp.
 Celem imprezy była  prezentacja i promocja wystawionego sprzętu i urządzeń. Warsztaty tematyczne przeprowadzane w pierwszym dniu, liczne bezpośrednie rozmowy i porady lekarskie oraz badania przyciągały zwiedzających .

Najliczniejsze stoiska oferowały żywność.

Stoisko  ZST- W  przygotowane i obsługiwane przez młodzież Technikum  Żywienia i Usług Gastrono-micznych prezentowało żywność  ekologiczną . Estetyczny wygląd wystaw, dodatkowo wyeksponowana receptura każdej potrawy zjednywała nie tylko zwiedzających, ale i konsumentów – smakoszy.
 Dorodne, eleganckie uczennice  na zmianę w obu dniach serwowały potrawy, które „znikały migiem”. Żurek wiejski   i różne wyroby ciastkarskie – 4 rodzaje ciasteczek owsianych - smakowały w  obu dniach targów. Opiekę merytoryczną ze strony  szkoły spełniała  nauczycielka – instruktorka  zawodu:  mgr  inż. Marzena Borkowska.

Ludwika Oleksak

Organ prowadzący

Wybierz język

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Dziennik elektroniczny

Wirtualny spacer

Na skróty