Szkoła w rankingach

Kierunki kształcenia

Projekty i staże

 

Konkurs pt. "W krainie dyni"

W krainie dyni pod takim hasłem  23.10.2013r. odbył się Konkurs Kulinarny w Zespole Szkół Techniczno- Weterynaryjnych w Trzcianie. W duchu zdrowej rywalizacji i zasad Fair Play młodzież z kierunku TŻiUG i TŻiGD walczyła o puchar prezesa Podkarpackiego Centrum Handlowego Agrohurt S.A. w Rzeszowie.

Uczniowie zaskoczyli Jury pomysłowością  tworzenia nowych smaków i zapachów jak również  doborem składników do potraw z wykorzystaniem dyni. Po długiej naradzie Jury w składzie : mgr inż. Adam Dziedzic – przewodniczący Jury, prezes PCH Agrohurt w Rzeszowie, mgr inż. Jolanta Halat – kierownik zespołu przedmiotów zawodowych i  mgr Barbara Binduga – ekspert estetyczny, wyłoniło laureatów.  
Potrawa, która przyniosła zwycięstwo uczennicom Justynie Słowik i Izabeli Kłęczek z kl.III TŻiGD to placki dyniowo – serowe z nutą pomarańczy.
II miejsce  - Magdalena Nguyen Van i  Magdalena Masłowska z kl I TŻiUG                            
III miejsce Edyta Rak i Łukasz Piątek z kl II TŻiUG                             
IV miejsce Magdalena Krzanowska i Sylwia Grochala z II kl TŻiUG
V miejsce Klaudia Składanowska i Monika Majkowska z II kl TŻiUG
Dania, których głównym składnikiem była dynia  pozostaną na długo w naszej pamięci.
Konkurs przygotowały: mgr inż. Marzena Borkowska i mgr inż. Aleksandra Bieszczad-Ochał.

Zobacz więcej zdjęć - TUTAJ

Organ prowadzący

Wybierz język

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Dziennik elektroniczny

Wirtualny spacer

Na skróty