Kierunki kształcenia

Projekty i staże

 

Konkurs kulinarny "Zdrowie na talerzu" '2012

„Zdrowie na talerzu” - pod takim hasłem odbył się w dniu 29.10.2012r. w Zespole Szkół Techniczno-Weterynaryjnych im. Bohaterów Westerplatte w Trzcianie Konkurs Kulinarny. Celem jego było propagowanie zdrowego sposobu odżywiania, rozbudzenie inicjatywy i pomysłowości uczniów. W zmaganiach kulinarnych wzięli udział uczniowie kształcący się w zawodach: technik żywienia i gospodarstwa domowego oraz technik żywienia i usług gastronomicznych.
Uczestnikami konkursu byli:
1. Magdalena Krzanowska z kl. I TŻiUG
2. Łukasz Piątek z kl. I TŻiUG
3. Justyna Słowik z kl. II TŻiGD
4. Honorata Maj z kl. III TŻiGD
5. Justyna Kocur z kl. IV TŻiGD
6. Monika Walska z kl. IV TŻiGD
Jury w składzie: Lidia Fiega – Rzeszutek – przewodnicząca, Elżbieta Pyska - z-ca przewodniczącej, Tomasz Koza - kucharz z Hotelu Senator  po burzliwych obradach wyłoniło zwycięzcę. Surówka z żurawiny, kapusty pekińskiej, bazyli i czosnku, wykonana przez uczennicę z kl I TŻiUG Magdalenę Krzanowską, najbardziej zadowoliła podniebienia wymagającego Jury. Laureatką II miejsce została Justyna Słowik z kl TŻiGD, zaś III miejsce zdobyła Honorata Maj z kl III TŻiGD.
Konkurs odbył się pod patronem firmy Furomed z Rzeszowa, której prezesem jest pani Lidia Fiega-Rzeszutek. Organizatorzy konkursu składają na ręce pani Prezes i jednocześnie przewodniczącej składu komisji, oceniającej potrawy wykonane przez uczniów, serdeczne podziękowania za pracę w komisji jak również ufundowanie cennych nagród.

Zobacz więcej zdjęć - TUTAJ

Organ prowadzący

Wybierz język

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Dziennik elektroniczny

Wirtualny spacer

Na skróty