Zespl Szkl Techniczno-Weterynaryjnych w Trzcianie k.Rzeszowa

Szkoła w rankingach

Kierunki kształcenia

Projekty i staże

 

Uczniowie Technikum Żywienia na Międzynarodowych Targach Gastronomicznych HORECA w Krakowie

W ramach projektu pt. „Zwiększenie szans na rynku pracy. Nowa oferta szkolnictwa zawodowego w jednostkach oświatowych powiatu rzeszowskiego”,  w dniu 7 listopada 2025 r. 30-osobowa grupa uczniów i uczennic z klas I–V Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych, wraz z opiekunami, wzięła udział w Międzynarodowych Targach Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA w Krakowie.  Wydarzenie to stanowiło doskonałą okazję do zapoznania się z nowinkami w branży gastronomicznej oraz z ofertą producentów i dostawców żywności. Uczniowie mieli możliwość bezpośredniego kontaktu z profesjonalistami, poznania innowacyjnych produktów oraz narzędzi wykorzystywanych w gastronomii. Podczas zwiedzania targów uczniowie mogli wziąć udział w warsztatach i pokazach kulinarnych, których celem było przybliżenie technik kulinarnych, nowoczesnych narzędzi gastronomicznych oraz technologii związanych z przygotowywaniem zdrowych i smacznych potraw. W trakcie spotkań z ekspertami i znanymi kucharzami młodzież mogła zadawać pytania i zdobywać cenne informacje, które poszerzyły ich wiedzę na temat jakości produktów spożywczych oraz aktualnych trendów w gastronomii. Uczniowie mieli również możliwość wykonania wspólnego zdjęcia ze znanymi kucharzami.

Projekt realizowany jest w ramach Priorytetu nr FEPK.07 „Kapitał ludzki gotowy do zmian” programu regionalnego Fundusze Europejskie dla Podkarpacia 2021–2027, współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego Plus.

Jolanta Halat

Galeria zdjęć: https://photos.app.goo.gl/UoKBPtDycerHn3yz7

 

Organ prowadzący

BCU

Wybierz język

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Dziennik elektroniczny

Wirtualny spacer

Na skróty