Uczniowie Technikum Żywienia na Międzynarodowych Targach Gastronomicznych HORECA w Krakowie
W ramach projektu pt. „Zwiększenie szans na rynku pracy. Nowa oferta szkolnictwa zawodowego w jednostkach oświatowych powiatu rzeszowskiego”, w dniu 7 listopada 2025 r. 30-osobowa grupa uczniów i uczennic z klas I–V Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych, wraz z opiekunami, wzięła udział w Międzynarodowych Targach Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA w Krakowie. Wydarzenie to stanowiło doskonałą okazję do zapoznania się z nowinkami w branży gastronomicznej oraz z ofertą producentów i dostawców żywności. Uczniowie mieli możliwość bezpośredniego kontaktu z profesjonalistami, poznania innowacyjnych produktów oraz narzędzi wykorzystywanych w gastronomii. Podczas zwiedzania targów uczniowie mogli wziąć udział w warsztatach i pokazach kulinarnych, których celem było przybliżenie technik kulinarnych, nowoczesnych narzędzi gastronomicznych oraz technologii związanych z przygotowywaniem zdrowych i smacznych potraw. W trakcie spotkań z ekspertami i znanymi kucharzami młodzież mogła zadawać pytania i zdobywać cenne informacje, które poszerzyły ich wiedzę na temat jakości produktów spożywczych oraz aktualnych trendów w gastronomii. Uczniowie mieli również możliwość wykonania wspólnego zdjęcia ze znanymi kucharzami.
Projekt realizowany jest w ramach Priorytetu nr FEPK.07 „Kapitał ludzki gotowy do zmian” programu regionalnego Fundusze Europejskie dla Podkarpacia 2021–2027, współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego Plus.
Jolanta Halat
Galeria zdjęć: https://photos.app.goo.gl/UoKBPtDycerHn3yz7































![Validate my RSS feed [Valid RSS]](http://www.zstw.pl/sites/default/files/images/valid-rss-rogers.png)