Zespl Szkl Techniczno-Weterynaryjnych w Trzcianie k.Rzeszowa

Szkoła w rankingach

Kierunki kształcenia

Projekty i staże

 

Szkolny konkurs kulinarny

W dniu 24. listopada 2022 r. odbył się szkolny konkurs kulinarny, w którym uczestniczyli uczniowie kształcący się na kierunku technik żywienia i usług gastronomicznych.

Zorganizowany był  pod hasłem ,,Ziemniak w nowoczesnej odsłonie’’ i stał się znakomitą formą doskonalenia warsztatu kulinarnego młodych pasjonatów kuchni. Pomimo pewnej dozy rywalizacji, czas spędzony na przygotowanie autorskiej potrawy z ziemniakiem w roli głównej, w szkolnej pracowni gastronomicznej, zaowocował nie tylko przyrządzeniem przez uczniów oryginalnych i wyśmienitych potraw, ale przede wszystkim był okazją do miłego spędzenia wolnych chwil od zajęć dydaktycznych. 
Komisja dokonała oceny przygotowanych potraw i wyłoniła laureatów konkursu:

I miejsce zajęła Natalia Bojdauczennica klasy I TŻiUG, która przygotowała roladę ziemniaczaną w waflu z tzatzikami.

Na drugim miejscu uplasowała się uczennica klasy I TŻiUG Zuzanna Niemiec, która sporządziła pieczone pierogi z farszem ziemniaczanym o fantazyjnej nazwie - “bułka i spółka”.

III miejsce zajął Bartłomiej Fryz - uczeń klasy I TŻiUG, przygotowując frittatę ziemniaczaną.

Zwycięzcy, oraz pozostali uczestnicy konkursu, otrzymali atrakcyjne nagrody ufundowane przez Szkolną Radę Rodziców.

Dziękujemy wszystkim uczestnikom.

Kinga Szeliga, Małgorzata Kwoka, Aleksandra Bieszczad-Ochał, Agata Paśko

Zobacz więcej zdjęć - TUTAJ

                              

 

Organ prowadzący

Wybierz język

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Dziennik elektroniczny

Wirtualny spacer

Na skróty