Szkolny konkurs kulinarny
W dniu 24. listopada 2022 r. odbył się szkolny konkurs kulinarny, w którym uczestniczyli uczniowie kształcący się na kierunku technik żywienia i usług gastronomicznych.
Zorganizowany był pod hasłem ,,Ziemniak w nowoczesnej odsłonie’’ i stał się znakomitą formą doskonalenia warsztatu kulinarnego młodych pasjonatów kuchni. Pomimo pewnej dozy rywalizacji, czas spędzony na przygotowanie autorskiej potrawy z ziemniakiem w roli głównej, w szkolnej pracowni gastronomicznej, zaowocował nie tylko przyrządzeniem przez uczniów oryginalnych i wyśmienitych potraw, ale przede wszystkim był okazją do miłego spędzenia wolnych chwil od zajęć dydaktycznych.
Komisja dokonała oceny przygotowanych potraw i wyłoniła laureatów konkursu:
I miejsce zajęła Natalia Bojda – uczennica klasy I TŻiUG, która przygotowała roladę ziemniaczaną w waflu z tzatzikami.
Na drugim miejscu uplasowała się uczennica klasy I TŻiUG Zuzanna Niemiec, która sporządziła pieczone pierogi z farszem ziemniaczanym o fantazyjnej nazwie - “bułka i spółka”.
III miejsce zajął Bartłomiej Fryz - uczeń klasy I TŻiUG, przygotowując frittatę ziemniaczaną.
Zwycięzcy, oraz pozostali uczestnicy konkursu, otrzymali atrakcyjne nagrody ufundowane przez Szkolną Radę Rodziców.
Dziękujemy wszystkim uczestnikom.
Kinga Szeliga, Małgorzata Kwoka, Aleksandra Bieszczad-Ochał, Agata Paśko
Zobacz więcej zdjęć - TUTAJ