Zespl Szkl Techniczno-Weterynaryjnych w Trzcianie k.Rzeszowa

Szkoła w rankingach

Kierunki kształcenia

Projekty i staże

 

Zajęcia praktyczne II klasy TŻiUG

Uczniowie klasy II Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych na zajęciach  Pracowni technologii gastronomicznej w dniach 28.09.2022r. oraz 30.09.2022r.  poznali zasady sporządzania potraw smażonych saute oraz panierowanych z mięs zwierząt rzeźnych. Przygotowali: bryzol saute, medalion saute, steki z polędwicy o różnych stopniach wysmażenia, befsztyk po angielsku, medalion wieprzowy panierowany w grzankach, kotlet schabowy, roladki i kieszonki wieprzowe z różnymi farszami.

Sporządzane przez młodzież potrawy smakowały wyśmienicie. Kusiły aromatem uczniów innych kierunków z naszej szkoły.

Aleksandra Bieszczad-Ochał

Zobacz więcej zdjęć - TUTAJ

Organ prowadzący

Wybierz język

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Dziennik elektroniczny

Wirtualny spacer

Na skróty