UCZNIOWIE TECHNIKUM ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH NA TARGACH HOREKA EXPO RZESZÓW
Dnia 17.10.2019 r. uczniowie klas II i III Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych pod opieką nauczycieli Aleksandry Bieszczad-Ochał i Agaty Paśko odwiedzili Targi Gastronomiczne HOREKA EXPO RZESZÓW HOTELE & GASTRONOMIA, odbywające się w G2A Arena Centrum Wystawienniczo–Kongresowym w Jasionce, koło Rzeszowa.
Młodzież miała okazję wzięcia udziału w różnych atrakcjach przygotowanych przez wystawców i organizatorów. Na targach można było m.in. degustować różne potrawy i napoje, zapoznać się z nowościami z dziedziny wyposażenia restauracji i hoteli, obserwować pokazy gastronomiczne prowadzone przez znanych kucharzy. Najciekawszą atrakcją był niesamowity pokaz kuchni molekularnej. Kucharze przy użyciu ciekłego azotu przygotowali lody różnych smaków i kolorów, które później można było degustować. Doznania smakowe były niesamowite.
Aleksandra Bieszczad-Ochał
Zobacz więcej zdjęć - TUTAJ