Szkoła w rankingach

Kierunki kształcenia

Projekty i staże

 

Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA

W W dniu 9 listopada młodzież z  Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych wzięła udział w Międzynarodowych Targach Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA oraz Targach Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii GASTROFOOD w Krakowie.

Ponad 350 wystawców z całej Polski i zagranicy prezentowało swoją ofertę wyposażenia dla restauracji, barów, kawiarni, cukierni, stołówek, pizzerii oraz hoteli i innych obiektów noclegowych, a także artykuły spożywcze i napoje dla gastronomii. Nasza młodzież miała okazję poznać nowoczesne technologie, dowiedzieć się co nowego w branży, oraz odkryć nowe smaki herbaty, kawy czy artykułów spożywczych. Ponadto uczniowie uczestniczyli w pokazie „Gotuj w stylu amerykańskim”  Kuchni Mistrzów Targów HORECA, podczas której swój kunszt pracy zaprezentowali najlepsi szefowie kuchni i kucharze z Polski, a uczniowie naszej szkoły mogli obserwować szefów kuchni znanych z mediów przy pracy oraz dokonać degustacji przygotowanych przez nich potraw. Nawet udało nam się zaprosić do wspólnego zdjęcia szefa  kuchni Pana Jana Filipczyka ze Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników, który w pokazie pt. „Ameryka od Kuchni”  prezentował wariacje właśnie na temat kuchni amerykańskiej. Wyjazd na targi zorganizowany został w ramach projektu pn. ,,Wyższe kompetencje zawodowe, szansą na rynku pracy”. Projekt realizowany jest przez Zespół Szkół Techniczno – Weterynaryjnych w Trzcianie w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014-2020 współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego, Priorytet IX „Jakość edukacji i kompetencji w regionie” Działanie nr 9.4 Poprawa jakości kształcenia zawodowego.

Magdalena Gajerska-Kozak
Agata Paśko

Zobacz więcej zdjęć - TUTAJ

Organ prowadzący

Wybierz język

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Dziennik elektroniczny

Wirtualny spacer

Na skróty