Szkoła w rankingach

Kierunki kształcenia

Projekty i staże

 

„SAŁATKA NA MEDAL” – KONKURS GASTRONOMICZNY DLA GIMNAZJALISTÓW

W czwartek 18 stycznia 2018 r., w Zespole Szkół Techniczno-Weterynaryjnych w Trzcianie odbył się Konkurs Gastronomiczny dla Gimnazjalistów z gminy Świlcza pod hasłem „Sałatka na medal”.

Do zmagań  konkursowych zakwalifikowało się  dziesięć zespołów z gimnazjów: Trzciany, Bratkowic, Świlczy i Rudnej Wielkiej. Zadaniem  uczestników było w czasie 60 min. przyrządzenie sałatki, zaprezentowanie ciekawego pomysłu na ułożenie „talerza” oraz przedstawienie jury oceniającemu, walorów zdrowotnych i odżywczych wykorzystanych składników. Przygotowane sałatki były bardzo oryginalne i ciekawie podane.

Zwycięzcami konkursu zostali:
I miejsce - Gabriela Fura i Gabriela Mendelewska,
II miejsce - Julia Piętowska i Marcelina Cisek,
III miejsce - Julia Cach i Anna Tęcza,
Wyróżnienie - Martyna Gul i Daria Janda.

Wszyscy uczestnicy konkursu otrzymali cenne nagrody ufundowane przez sponsorów:       
PCH „AGROHURT” S.A w Rzeszowie, Zakład Produkcyjno-Handlowy „Tadeusz Kozubal” z Mrowli oraz pana Adama Dziedzica. 
Uczestnikom gratulujemy a nauczycielom oraz opiekunom dziękujemy za wkład pracy i duże zaangażowanie. 

Zobacz więcej zdjęć - TUTAJ

Organ prowadzący

Wybierz język

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Dziennik elektroniczny

Wirtualny spacer

Na skróty