Kierunki kształcenia

Projekty i staże

 

Wycieczka uczniów klasy I TŻiUG

Dnia 18 października 2017 roku uczniowie  klasy I Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych udali się wraz z nauczycielką mgr inż. Aleksandrą Bieszczad-Ochał na wycieczkę zawodową. Celem wycieczki było zapoznanie się z organizacją, wyposażeniem i działalnością biznesowo-gastronomiczną  Hotelu Ines w Sędziszowie Małopolskim.

Uczniowie mieli możliwość obejrzenia pokoi hotelowych o zróżnicowanym standardzie, poznali różnice w wyposażeniu apartamentu i pokoju typu standard. Młodzież obejrzała modułowe sale konferencyjne, dowiedziała się, w jaki sposób można regulować ich wielkość, jak zmieniać wystrój w zależności od przeznaczenia oraz jak przygotować je do konferencji lub bankietu.
Uczestnicy wycieczki zapoznali się z organizacją pracy restauracji hotelowej. Uczestniczyli w  wydawaniu śniadania w formie samoobsługowego bufetu. Następnie obserwowali czynności porządkowe mające na celu przygotowanie restauracji do lunchu. Uczniowie mieli okazję zobaczyć, w jaki sposób przygotowuje się salę restauracyjną na przyjęcie gości. Restauracja umożliwiła im zapoznanie się z układem funkcjonalnym zakładu gastronomicznego oraz projektem kuchni wraz z poszczególnymi pomieszczeniami zaplecza kuchennego i wyposażeniem.
Dziękujemy dyrekcji Hotelu Ines za przychylność i umożliwienie zwiedzenia obiektu hotelowego i restauracji. Pani menager Ewelinie Mazan dziękujemy za oprowadzenie i ukazanie ciekawych aspektów pracy w branży gastronomicznej.

Zobacz więcej zdjęć - TUTAJ
 

 

 

 

Organ prowadzący

Wybierz język

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Dziennik elektroniczny

Wirtualny spacer

Na skróty