Konkurs kulinarny w ZST-W
„Wiosenne zakąski” pod takim tytułem 24 kwietnia br. odbył się Konkurs Kulinarny w Zespole Szkół Techniczno- Weterynaryjnych w Trzcianie. W duchu zdrowej rywalizacji i zasad Fair Play młodzież z kierunku Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych walczyła o puchar prezesa Podkarpackiego Centrum Handlowego Agrohurt S.A. w Rzeszowie.
Uczniowie zaskoczyli Jury pomysłowością tworzenia nowych kompozycji smaków, doborem składników do potraw z wykorzystaniem surowców dostępnych na wiosnę, jak również poziomem prezentowanych umiejętności. Po długiej naradzie Jury w składzie :
Pani Anna Brzęk-Szela - przewodnicząca Jury, prokurent PCH Agrohurt w Rzeszowie,
Pan Jan Krupa – kierownik internatu ZST-W oraz Pani Aleksandra Bieszczad-Ochał – nauczyciel gastronomicznych przedmiotów zawodowych - wyłoniło laureatów, którymi zostali:
I miejsce - Jakub Zimny uczeń kl. I TŻiUG - „Jaja po benedyktyńsku”
II miejsce - Wiktoria Sworszt kl. II TŻiUG – „Kolorowe naleśniki”
III miejsce - Ewa Dziuba kl. III TŻiUG – „Sajgonki warzywne”
Konkurs przygotowały: mgr inż. Aleksandra Bieszczad-Ochał, mgr inż. Marzena Borkowska oraz mgr inż. Agata Paśko.
Zobacz więcej zdjęć - TUTAJ